Produktová řada Rodina
Domácnost tvoří lidé různých chutí. Vytvořit jim domov znamená, že dokážete tato rozmanitá přání uspokojit.
Řada rodina je sestavena z toho nejoblíbenějšího v naší nabídce a vybírali jsme s ohledem na zdraví a chuť.
Domácí charakter našeho pečiva vzniká tím, že používáme tradiční recepty tak, jak je znáte. Žádnou ze složek nenahrazujeme a nic umělého nepřidáváme.
Vybrali jsme nejprodávanější druhy pečiva pro celou rodinu a najdete zde něco pro pořádné jedlíky, vybíravé, mlsouny i výborný chleba pro společné chvíle u rodinného stolu.
Pečeme z kvalitních surovin od vybraných místních dodavatelů. Ovoce si pěstujeme sami nebo odebíráme ze zdejších sadů. Ořechy vykupujeme od drobných pěstitelů. Podporujeme tak svůj region a ručíme za vše, co do našeho pečiva dáváme.
Pečeme podle vyzkoušených domácích receptů a žádné suroviny nenahrazujeme. Naše buchty, koláče i koblihy mají chuť másla a pravou ovocnou náplň. Chleba a rohlíky stále pečeme bez umělých přísad.
Ruční výroba, sladový výtažek, těsto s naším kváskem a trochou sádla jsou vším, co výborný rohlík potřebuje. Kloboucký rohlík je pochoutkou sám o sobě nebo v jednoduché variaci s máslem. Navíc se může pochlubit oceněním Chuť jižní Moravy.
Nadýchaný rohlík z kynutého těsta, prokládaného máslem, je typickou francouzskou snídaní desítky let. A Francouzi už ve světě skvělých chutí něco znamenají. Oblíbená je u nás ale i americká verze, s bohatou náplní, na níž jsme nešetřili.
Tmavý rustikální rohlík je stálicí naší nabídky. Těsto je obohacené ovesnými vločkami a slunečnicovými, lněnými a dalšími semínky. Kromě blahodárného vlivu na zažívání semínka obsahují esenciální mastné kyseliny, které jsou pro zdraví velmi důležité.
Pro ty, kteří mají rádi klasiku. Žitnopšeničný chléb z žitného kvasu, který už dvakrát vyhrál první místo v Rožnově pod Radhoštěm na Pekařské sobotě. My jej pečeme už přes 25 let na váš stůl, abyste ušetřili čas jeho přípravy a trávili jej s rodinou.
Inovovali jsme recept našeho cibulového bochníku! Na 20 chlebů přijde kilo cibule, které si se slzami v očích krájíme na pekárně. Stojí to ale za to, chléb je pak lehce nasládlý. Doporučujeme třeba k večeři s míchanými vajíčky.
Favorit nedělních snídaní. Mák si vaříme sami na pekárně a těstu jsme věnovali velkou pozornost, dokud nebylo dotažené do správné konzistence a chuti. Dobrý je s mlékem. Pokud by vás mák omrzel, máme ještě ořechovou variantu.
Naše loupáky jsou vláčnější a voní krásně po vanilce. S hrdostí jej nabídneme vašim nejmenším.
Koláč přeplněný tvarohem a povidlím doporučujeme jíst až druhý den, kdy se náplň spojí s vrstvou těsta a drobenkou. Zvedne vám náladu i energii, pokud vám ho tedy někdo z rodiny před nosem nesní.